Schieten of Schrijven?

Vandaag viert Nederland 72 jaar bevrijding. Twee jaar geleden gaf ik deze lezing en speech in het Dorpshuis van Langbroek.

Na veel vraag hebben we besloten deze lezing nog eens te geven. Vanavond, 20.00u in het Dorpshuis, Prinsenplein 3 in Langbroek. Zaal open om 19.30u.

The Dutch Luthier

Eerder dit jaar werd in Langbroek een bescheiden tentoonstelling georganiseerd, ter gelegenheid van zeventig jaar bevrijding. Een een samenwerking waarvoor verschillende lokale organisaties en verzamelaars van oorlogsmemorabilia de handen ineensloegen. Mijn vader en ik werden gevraagd mee te doen omdat we wat van de dorpsgeschiedenis weten en er oude foto’s van verzamelen.

Langbroek Dorpshuis

Het werd al snel duidelijk dat er veel meer was dan we aanvankelijk dachten. De verzamelaars brachten hun pronkstukken en er kwam een stroom van locale anekdotes en verhalen op gang. Maar toen we begonnen met inrichten leek het meer op een magazijn met militaria en oorlogssouvenirs dan op een tentoonstelling.

My father working on one of the exhibits Mijn vader bezig met het inrichten van een vitrine.

We hadden een paar dagen nodig om er een lijn in aan te brengen. Objecten werden verplaatst, foto’s in lijsten gedaan en bijschriften geschreven. Alles werd in chronologische volgorde geplaatst om de geschiedenis van de oorlog te vertellen, vanuit…

View original post 2,112 more words

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.